Kuku menunjukkan bagaimana sihat kita

Kuku menunjukkan bagaimana sihat kita

Manusia kuku ada harta yang penampilan memberitahu banyak tentang seseorang. Anda tahu apa yang anda boleh didasarkan pada penampilan kuku, kita tahu itu tabiat peribadi seseorang. Manusia kuku adalah untuk mengungkapkan baik dan tabiat buruk dari orang.

Kuku merasakan, kebanyakannya dari estetika pandangan, tetapi selain itu, mereka melakukan banyak tugas penting yang lain. Membantu langkah dan angkat objek di samping itu, jari juga menawarkan sokongan.

Kuku rožen odrastek, yang dibuat dari hidup sel-sel kulit jari. Komponen yang paling penting dalam kuku adalah zaroženele sel-sel yang mengandungi keratin.

Kualiti dan bentuk asal kuku kita tidak boleh mempengaruhi, karena diwarisi

Bentuk kuku juga mempengaruhi format untuk akhir členka jari. Dalam bahasa jerman adalah ciri-ciri hakikat bahawa mereka pada jari-jari lebih tebal daripada di awal. Sihat harus lut dan halus warna merah jambu. Kuku tumbuh di atas rata-rata 0.1 mm setiap hari. Tentu saja ia tidak datang untuk perbezaan dalam laju pertumbuhan, karena pertumbuhan juga bergantung pada umur, masa tahun, acara, dan lain-lain. hal yang menarik adalah bahwa kita kuku untuk inci tumbuh lebih lambat daripada kuku pada jari lain dan lebih cepat mereka berkembang kuku di tangan dominan (sebagai contoh: desničarjem kuku tangan kanan tumbuh lebih cepat). Kuku kaki kita untuk tumbuh empat kali lebih lambat dari kuku. Pada anak-anak, laki-laki dan wanita hamil kuku tumbuh lebih cepat, mereka tumbuh lebih cepat bahkan di siang hari dan sepanjang musim panas. Perlahan dan kuku anda tumbuh pada orang tua, pada malam hari, di musim dingin dan di malnutrisi.

Orang-orang kuku anda terus-menerus, kami menyebut pelbagai alam sekitar pengaruh

Ini kuat sinar matahari, sejuk, air, cuci, dan lain-lain., waktu yang dihabiskan di nohtna pemulihan permukaan, adalah dari lima enam bulan. Kuku orang yang berbeza. Di permukaan, kami boleh melihat wells, obeljene tempat, corak, dan dalam beberapa orang ia telah diperhatikan bahwa kuku yang cukup banyak odebeljeni. Setiap fenomena pada kuku memberi kita kata. Pada kuku dilihat proses penuaan. Yang lebih tua kita, perlahan kita berkembang kuku. Di samping itu, kuku menjadi kurus dan kehilangan mereka kilau. Sebagai peraturan, menjadi kering dan kelabu dicat permukaan. Kuku pada orang tua, ia adalah normal untuk melihat memanjang kerut, yang menyebabkan kerapuhan dan kepekaan kuku.

Jika ada satu lubang pada kuku, ia adalah yang paling sering akibat dari trauma untuk kuku.

Telaga menyediakan, sebagai peraturan, berlaku kerana tidak wajar kuku reka bentuk.

Hrapave kuku telah dilihat di dalam penyakit kulit seperti psoriasis, rambut rontok, …

Bintik putih sering penyakit kulat.

Dalam zastojnih penyakit jantung pada kuku di sana adalah separuh white kuku di awal.

Kuku kuning berlaku dengan peningkatan penggunaan karotenov, zlatenici, glivicah, …

Kuku membelah berlaku di lapisan kerana frekuensi tinggi močenja kuku (Suri rumah).

Daftar goes on. Perubahan dalam kuku besar dan masing-masing dari kita memiliki sesuatu untuk dikatakan tentang laki-laki.

Nohtna negeri berayun antara keadaan kulit dan kira-kira. kesepuluh bagian dari semua penyakit kulit. Lebih kecil dan lebih ringan bentuk penyakit biasanya sembuh sendiri atau dengan mudah peduli krim ini. Tetapi ketika ia datang untuk lebih serius kecederaan yang memerlukan perhatian medis.

APABILA IA ADALAH MASA UNTUK PENGGERA?

Jika ada perubahan dalam bentuk dan warna kuku, sakit, atau bengkak sekitar kuku, perubahan yang perlu, berjumpa doktor. Untuk para dokter kulit ia adalah perlu untuk meminta juga, jika kuku kami melihat baris berwarna atau tempat (hitam atau putih), zaroženitve atau apa penyimpangan dari kuku. Disebabkan oleh perubahan pada kuku kita boleh mempunyai masalah untuk mengendalikan objek, keadaan kuku pada kaki kita bisa mengubah cara anda berjalan.

Kulit anak-anak kurus dan selama bertahun-tahun menjadi lebih mungkin. Orang tua, mengambil sakit ubat yang boleh mempengaruhi penampilan kuku. Malangnya, seperti yang gigih karena kuku tumbuh perlahan-lahan dan juga lambat untuk bertindak balas untuk rawatan. Ubat dalam paku, keras dan lambat untuk menyerap, jadi Rawatan tidak berlengah-lengah dan dalam hal jika anda melihat apa-apa perubahan, jumpa doktor.